Har du träd värda att investera i som du vill plocka bort på ett säkrare sätt? En bostad med en fin tomt med välskötta träd ser oftast mycket attraktiv ut för potentiella köpare, och kan faktiskt öka värdet på din fastighet. Om något av dina träd börjar se trött/visset ut, eller om du vill ha råd gällande bästa skötseln av träd så kan vi hjälpa dig att hitta en professionell arborist.

För att bli en fullbordad Arborist så måste man ha gått en speciell utbildning. Endast certifierade arborister får klättra upp i träden. Oftast så har man en utbildning från International Society of Arboriculture (ISA) eller the European Arboricultural Council (EAC). Har man någon av dessa utbildningar så kan man kalla sig för en certifierad arborist

Varför kontakta en arborist?

En skicklig arborist kan i längden innebära att man sparar pengar. Om man själv ger sig på att sköta träd vården på ett mer avancerat sätt, till exempel trädfällning, kronrensning m.m så kostar det i bästa fall ett flertal tusenlappar för maskin  och verktygskostnader, och i många fall betydligt mycket mer, om träd eller grenar faller fel och förstör hus och el ledningar. I ett sådant akut fall måste man ändå tillkalla arborist, därför är det betydligt billigare att göra det redan från början. Om man verkligen bryr sig och vill investera i sina fina träd så kan en arborist utvärdera dem och försvara dem mot angrepp från insekter och sjukdomar.

Svensk Trädfällning Arborist

Vad gör arboristen?

En arborist arbetar med trädvårds konsultation och är utbildad inom underhåll, vård och plantering av träd. Man brukar säga att arboristen tar hand om tvisten om vem som ska plocka bort kvisten (trädet). Om ett träd behöver en behandling av något slag så är det arboristen som har både utrustningen och utbildningen som krävs för att utföra behandlingen och arbetet. De vanligaste arbetsuppgifterna för en arborist är att beskära och avverka trädet på ett effektivt sätt. Är det endast trädvård som gäller så arbetar arboristen mycket försiktigt för att inte skada stammen av trädet. Arboristen ska också kunna ge rådgivning kring trädvård.

Priser

Till skillnad från att koppla elektriska ledningar, laga läckor osv så blir trädvård lätt en fråga om pris. Arborist är ett ganska okänt yrke. Det är därför svårt att ge råd om exakt vad tjänsterna ska kosta, eftersom att varje träd har sina individuella behov. Be därför om en offert från flera olika arborister och firmor. Vill du veta mer om Arborister får du gärna kontakta oss.

Call Now Button