RUT-avdrag trädfällning

Från och med 1:a augusti 2016 kan man använda sig av RUT-avdrag när man är i behov av trädfällning. RUT-avdrag gäller även för beskärning eller klippning av häckar, buskar, gräsklippning, trädgårdsstädning och ogräsrensning. Det kan uppstå många frågor gällande ämnet RUT-avdrag trädfällning. Nedan har vi sammanställt några punkter gällande RUT-avdrag.

  • Kan jag använda mig av RUT-avdraget när jag behöver fälla ett träd? SVAR: Ja det kan du. Från och med 1:a augusti 2016 så har skatteverket godkänt användningen av avdraget för trädfällning.
  • Är det tillåtet att använda sig av RUT-avdraget om jag vill ta bort mina buskar? SVAR: Ja absolut.
  • Om jag vill anlita någon som plockar bort resterna av mitt träd/buskar, kan jag använda rut-avdraget då? SVAR: Nej det kan du inte.
  • Jag vill plantera nya träd och buskar på min trädgård. Jag anlitar en professionell trädplanterare. Kan jag använda mig av RUT? SVAR: Nej det kan du tyvärr inte göra.

Beroende på hur gammal du är så har du olika rättigheter gällande rut avdraget. Man får som privatperson endast nyttja 50.000kr totalt per år när det kommer till rut- och rot avdraget kombinerat. Vill man däremot endast nyttja ett av avdragen så skiljer sig reglerna lite grann.

Du som kund har rätt att nyttja 25.000 kr i rut avdrag om du är under 65 år gammal per år. Är du däremot 65 år eller äldre så har du möjlighet att nyttja 50.000kr i rut avdrag per år. RUT-avdraget kan ibland verka krångligt, det behöver däremot inte vara det. Vi på svensktradfallning.se finns här för att hjälpa dig med alla frågor du har. Vill du använda dig av RUT-avdrag och inte riktigt vet vad som gäller så är du mer än välkommen att kontakta oss.

Call Now Button