Stubbfräsning

När ett träd väl är nedsågat så kvarstår fortfarande ett av de största problemen, nämligen stubben. Man kan bränna bort stubben men det tar otroligt lång tid. Det vanligaste och snabbaste sättet att bli av med en stubbe är genom att fräsa bort den med en stubbfräs. En vass skiva skär träet i små bitar och förvandlar nästan träet till spån av större bitar. Sedan kan spånen omvandlas till biogas om så önskas. Om man behöver få bort en stubbe snabbt så är stubbfräsning det enklaste och bästa sättet. Vi  hjälper dig att hitta det bästa sättet.

Inom trädfällning är det vissa som väljer att utföra stubbfräsningen själva. Dock är det vanligast att man anlitar en firma för arbetet. Man kan hyra stubbfräsar i princip hela landet, men det behöver inte alltid bli billigare än att betala för professionell hjälp. När man ska ta bort stubbar är det väldigt många saker som bestämmer priset. Stubbfräsning behöver inte nödvändigtvis bli dyrt. Däremot kan det bli det om någonting går snett.

Hyra stubbfräs

Om man väljer att hyra en stubbfräs så är det mer kostnadseffektivt om man ha mer än en stubbe att göra sig av med, annars betalar man oftast väldigt mycket pengar för att få bort en eller två stubbar. Hyran kan ligga på allting mellan 1000 kronor och 3000 kronor per dag, men då måste man även betala för frakt av maskinen, och oftast även bränslet.

Att anlita någon som tar bort stubben är oftast billigare, snabbare och mycket säkrare. Beroende på hur stor stubben är och hur den är placerad så kostar det oftast inte mycket mer eller mindre att ta bort den. Fräsningen av stubben från ett genomsnittligt träd, ca 10 meter högt, ligger ofta runt 1500 kronor men om trädet är väldigt tjockt så höjs priset markant och om det är en gammal och liten stubbe kan det exempelvis priset gå ner. Det är också viktigt att komma ihåg att man betalar för en person med kunskap inom ämnet, kunskapen är inte gratis. Om man hyr in professionell hjälp blir resultatet snyggare, bättre och risken för att något ska gå fel minskar markant. Vill du ha hjälp med stubbfräsning så är du mer än välkommen att kontakta oss!

Call Now Button