Trädfällning Stockholm

Träd finns nästan överallt och är en viktig del av ekosystemet. Träd är otroligt viktiga och nästan alltid närvarande i en trädgård och kan därför ha en hel del olika funktioner, allt från att vara fina och vackra till att bära frukt till fåglar eller oss människor. Förr eller senare måste man säkert fälla trädet beroende på hur och var det har växt. Beslutet om trädfällning tas och trädfällaren/trädfällarna kallas till platsen. Kanske har trädet börjat ruttna/dö, eller så står det bara i vägen för ett byggnadsprojekt och kanske till och med skymmer utsikten. Om trädet på något sätt hotar säkerheten hos människor och/eller byggnader, eller hälsan hos andra träd, måste det fällas. Utöver beslutet om trädfällning finns det en uppsjö av andra beslut som också måste tas såsom stubbfräsning till exempel. Vi hjälper dig att hitta rätt person för jobbet.

Att anlita professionell hjälp eller en professionell arborist kan underlätta det mesta i processen väldigt mycket, och garanterar i större utsträckning att säkerheten prioriteras. Någon med rätt utbildning kan ta ett bra genomtänkt beslut i de viktigaste frågorna. Hur trädet ska fällas?
Ibland kan det vara svårt att fälla hela trädet på en gång, och valet står då mellan den miljövänligare sektions fällningen och den kostnadseffektiva träd plockningen. Här kan det vara bra att anlita en arborist som plockar ned trädet bit för bit. När trädet väl är fällt måste man se till att få bort grenar, löv och stam. Det måste även ske på ett snyggt  och effektivt sätt. Man måste även bestämma vad som händer med stubben. De flesta som fäller träd erbjuder även stubbfräsning.

När du väljer vem som ska utföra trädfällningen, sök då efter en person/firma med goda kunskaper, gärna inom allt från arborering och beskärning till skogsavverkning, för att garantera att ett professionellt arbete utförs. Prioritera hellre erfarenhet och säkerhet än tjänstens pris. Trädfällning är inte enkelt, och misstag kan orsaka enorma skador på byggnader och människor. Det är inte värt att skada någon/något för några hundralappar! Vi hittar den trädfällnings expert du behöver.