Trädplockning

I trädplockningen avgör nästan alltid placeringen av trädet hur och åt vilket håll det ska fällas åt. Efter att man bildat sig en uppfattning om hur området ser ut så väljs rätt metod ut. Om trädfällningen/kapningen sker ute i skogen så kan man kanske fälla trädet helt, medan träd inne i bebyggda områden kanske kräver andra mer försiktiga metoder. Man vill undvika att grenar faller på hus, bilar och andra ömtåliga föremål och då måste man planera fällningen väldigt noga då eventuella misstag kan bli otroligt dyra. Trädplockning är därför en väldigt säker metod. Vi kan hjälpa dig att hitta den trädplockning, oavsett storlek och placering av ditt träd.

Hur fungerar det?

När trädplockningen ska ske krävs det stora maskiner. En lång lyftkran monteras på en lastbil, som parkeras på lämplig plats. Meningen är att kranen kommer åt trädet utan att riskera säkerheten hos människor eller andras egendom. På kranen sitter en kraftig gripsåg, en kombination mellan gripklo och såg. Denna gripsåg används sedan för att gripa tag i delar av trädet, såga av dem och lyfta ned dem i en container. På detta sätt kan träd delarna inte falla ned och utgöra någon fara, vilket gör trädplockning till ett utmärkt alternativ för fällning av träd inne i stadskärnor och nära hus.

Pris för trädplockning?

Träd bitarna kastas i en container och är redo för bortforsling. En tjänst som trädplocknings företagen ofta erbjuder är placering i container. Dett gör trädplockning till det mest kostnadseffektiva valet av trädfällning. Be gärna om offert från flera olika företag som erbjuder trädplockning. Priset varierar beroende på var du bor och hur stort trädet är. Kontakta oss för en offert på trädplockningen.